top of page

השלבים באיפוס תזונתי להתחדשות הגוף

איפוס תזונתי בנוי משלושה שלבים:

  • שלב ראשון - שלב ההתנקות מהתמכרויות וממוצרים אלרגניים

  • שלב שני - שלב האיפוס העמוק

  • שלב שלישי ואחרון - חזרה מבוקרת לשגרה והתחדשות הגוף

השלב הראשון - שלב ההתנקות מהתמכרויות וממוצרים אלרגניים:

לשלב הזה יש חשיבות רבה בתהליך האיפוס התזונתי! הוא מאפשר לנו לעבור את כל שלבי הגמילה לפני האיפוס העמוק.

תופעות גמילה יכולות לכלול לעיתים כאבי ראש, עצבנות יתר וכדומה, ועדיף שנתגבר עליהן לפני תהליך האיפוס העמוק.

השלב הזה הוא 3 ימים ומתבצע בצמוד לאיפוס העמוק.

ממה נמנע בשלב הראשון?

  • קפה - לי אישית זה הכי קשה... לא שותה הרבה קפה אבל נהנית מאוד מכוס הקפה של הבוקר.

  • אלכוהול - למי שרגיל לשתות כוס יין במהלך הארוחה, או סתם נהנה מדי פעם מבירה קרה, צריך להיפרד מהם לעשרת ימי האיפוס התזונתי

  • מוצרים מן החי - אם לא נפרדנו מהם עדיין, זה השלב בו אנחנו מפסיקים לאכול מוצרים מן החי, לעשרת ימי האיפוס התזונתי - זה כולל בשר, עוף, דגים, חלב ומוצריו וביצים.

  • גלוטן - נתחיל להימנע ממוצרים שמכילים גלוטן ולעבור לתחליפים שנכין מבעוד מועד

  • סוכר - גם מהסוכר עדיף להיפרד עוד קודם, אבל אם לא הצלחנו, זה השלב שאנחנו נמנעים לחלוטין מסוכר לבן וממוצרים תעשייתיים המכילים סוכר

מה אוכלים בשלב הראשון?

  • ירקות, עלים ירוקים, נבטים ופירות - יהיו לנו זמינים לאורך כל הניקוי

  • טופו

  • אצות

  • קינואה, כוסמת ירוקה, מגוון קטניות

  • מה שותים? מים, סודה וחליטות תה - גדילן מצוי, סרפד, רוזמרין או קינמון - גם זה ילווה אותנו לאורך כל הניקוי

השלב השני - שלב האיפוס העמוק

הגענו לשלב האיפוס העמוק! השלב הזה הוא הארוך ביותר (5 ימים) והתפריט שלו הוא המוגבל ביותר:

  • ירקות

  • עלים ירוקים

  • נבטים

  • מעט פירות

  • אגוזי ברזיל

את הירקות נצרוך בכל הצורות: בבוקר בשייק ירוק, בצהריים מבושלים במרק או כאנטי פסטי ובערב בסלט גדול - אפשר כמובן להחליף בין הארוחות בהתאם לצורך.


השלב השלישי והאחרון - חזרה מבוקרת לשגרה והתחדשות הגוף

בשלב זה נתחיל חזרה מדורגת לשגרה, ונחזור לאכול כמו בשלב הראשון, למעשה נוסיף:

  • טופו

  • אצות

  • קינואה, כוסמת ירוקה, מגוון קטניות

השלב הזה הוא יומיים ומיד לאחר האיפוס העמוק, נקפיד לשלב בתזונה שלנו ירקות מותססים שנדאג להכין מבעוד מועד - הסבר מלא ומתכון כאן


bottom of page