שייק ירוק! בטוחה שהדעות חלוקות לגביו.
יש את אלו שכבר התמכרו ולא יכולים בלעדיו, ויש את אלו שלא מבינים את העניין ואפילו קצת נרתעים ממנו.
אז הנה כמה דברים שחשוב לדעת על השייק הירוק:
* שתייה של שייק ירוק בבוקר מסייעת מאוד לניקוי הכבד
* אכילה מרובה של עלים ירוקים מסייעת בהורדת גרייב למתוק - ושייק זו הזדמנות נהדרת לאכילת כמות גדולה של ירוקים בארוחה אחת
* השייק הירוק יכול להיות מתוק מאוד - תלוי איזה פירות משלבים בו
* שייק ירוק מכיל המון ויטמינים שמזינים את הגוף שלנו בבאת אחת ומחזקים את מערכת החיסון
* בשייק ירוק אנחנו יכולים לקבל מגוון רחב של נוגדי חימצון מהפירות ומהירקות וכן מאבקות שניתנות להוספה (פולן דבורים לדוגמא)
* צריכים בוסט ברזל? יש עלים עשירים מאוד בברזל שניתן לשלב בשיק כדוגמת עלי חוביזה
* השייק עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ולכן משרה עלינו תחושת שובע ומהווה ארוחה של ממש
אז מה אתם אומרים? מוכנים לנסות?
אז לפני שאני נותנת לכם מתכון, נדבר על העיקרון:
שימו פירות וירקות בהתחלה ביחס שווה 1:1, לאט לאט תשנו את היחס לטובת הירקות
שימו מקור שומן לספיגה טובה יותר של הויטמינים: זרעי פשתן, זרעי צ'יה (שהם גם מקור מצויין לאומגה 3), מעט קרם קוקוס או כמה שקדים / אגוזים
הבסיס הכי טוב לשייק הוא "חלב עננים", קרי מים. אבל אם בא לכם אתם יכולים בהתחלה להשתמש בבסיס של חלב אחר, רק שימו לב למרכיבים של החלב, שלא יכיל הרבה סוכר
הנה מתכון למתחילים:
1 כוס עלים ירוקים מגוונים: תרד, מנגולד, קייל, פאקצוי, פטרוזיליה, כוסברה... מה שתבחרו
1 כוס נבטים מכל סוג - אני מעדיפה את נבטי החמניה אבל אתם יכולים לנסות גם נבטים אחרים ולבדוק את טעמם
2 כוסות מים
0.5 תפוח ירוק
0.5 בננה
חופן פירות יער קפואים
כפית זרעי צ'יה / פשתן / 5 שקדים
הערה: אפשר לגוון עם הפירות ולשחק עם היחס מול הירקות בהדרגה.
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר לשתי דקות בעוצמה גבוהה
מוזגים לכוס
ושותים לרוויה
שימו לב! מומלץ לצרוך תוך 20 דקות מרגע ההכנה.
מבטיחה לכם שכשתתמכרו לזה כמוני תגמעו את זה תוך 2 דקות ולא יותר...
Comments