איך נערכים לאיפוס תזונתי

מה זה בעצם איפוס תזונתי להתחדשות הגוף?

אנחנו מתנהלים בשגרה משוגעת. מנסים להקפיד על אורח חיים בריא אבל כל פעם יש הפרעות, לפעמים ההפרעות הן שליליות כדוגמת הסגרים, הבידודים והעבודה מהבית, אך לרוב ה"הפרעות" הם דווקא חיוביות: אירועים, שמחות, חגים וחופשות.

במצבים כאלו הגוף שלנו קצת יוצא מאיזון. אנחנו לא באמת אוכלים מה שנכון לנו, מטשטשים את מנגנוני הרעב והשובע ונחשפים לכל מיני מזונות וחומרים שגורמים לנו להתמכרות ולאלרגיות ומכבידים על מערכת העיכול.

הגוף החכם שלנו מבצע כל הזמן תהליכי ניקוי בכליות, בכבד ובתהליכים נוספים בגוף. קיים מנגנון שלם שמפנה רעלים מסוימים לצינורות השתן בדרך החוצה מגופנו.

אבל, זה לא מונע מהחשקים לנהל אותנו ולהקשות עלינו עוד יותר לסגל אורח חיים בריא.

בתהליך איפוס תזונתי להתחדשות הגוף אנחנו מנסים להשיג כמה מטרות:

1) גמילה מחשקים שמנהלים אותנו

2) מנוחה למערכת העיכול

3) ניקוי יסודי יותר של רעלים מהגוף



החשקים שמהם ננסה להיגמל הם:

1) חשקים למתוק - נעבור תהליך מזורז של גמילה מסוכר בכדי לא לאפשר לסוכר לנהל אותנו

2) קופאין - רבים מאתנו רגילים לקפה של הבוקר ואם הם לא שותים אותו זה גורם להם כאב ראש - זה אומר שאנחנו מכורים וכדאי לשחרר את הגוף מההתמכרות הזו מדי פעם

מנוחה למערכת העיכול:

בתהליך האיפוס התזונתי אנחנו נמנעים ממספר דברים בנוסף לגמילה מחשקים:

1) אלכוהול - לא נצרוך אלכוהול במהלך האיפוס התזונתי בכדי להקל על הכבד ולאפשר לו לעסוק בפעולות חשובות יותר

2) גלוטן - גם אם אין לנו רגישות לגלוטן, הגלוטן הוא חומר אלרגני והגוף משתמש במשאבים רבים בכדי לעכל אותו. לכן, בתקופת האיפוס התזונתי נמנע מגלוטן.

3) מוצרים מן החי - מזון מן החי כבד יותר לעיכול ממזון מן הצומח, והוא גם עשיר יותר ברעלים - לכן בתקופת האיפוס התזונתי נמנע ממזונות מן החי: בשר, עוף, דגים, ביצים, מוצרי חלב

ניקוי יסודי יותר של רעלים מהגוף:

לגוף שלנו יש מנגנונים לפינוי רעלים באופן יומיומי. יחד עם זאת ישנם רעלים שאנחנו נחשפים אליהם במזון ובמוצרי קוסמטיקה וכן רעלים שגופנו מייצר במצבי סטרס - שהם רעלים עמידים יותר היות ואינם מסיסי מים אלא מסיסי שמן. בכדי שהגוף ידע להתנקות מרעלים אלו אנחנו צריכים לאפשר תהליך של איפוס תזונתי ומנוחה למערכת העיכול ואז משאבי הגוף מופנים להמרת הרעלים למסיסי מים ופינויים מהגוף דרך השתן ובדרכים נוספות.


כבר בימים שלפני תהליך האיפוס התזונתי, נסו להימנע ככל שניתן מחשיפה לרעלים נוספים והפחיתו כבר את הצריכה של מוצרים מן החי, מזון מטוגן, סוכר, קפה וגלוטן.

מהם התנאים האופטימליים להצלחת תהליך איפוס תזונתי?

בתהליך איפוס תזונתי נרצה להוריד מטלות לא הכרחיות מהכבד שלנו ולכן:

  • נאכל פחות בתקופת האיפוס התזונתי

  • נימנע מחשיפה למזונות מזיקים

  • נשתדל להימנע מתרופות - ***כמובן שמי שנוטל תרופות באופן קבוע חייב להתייעץ עם רופא! הכוונה פה היא לא לקחת אקמול כשכואב הראש במהלך האיפוס התזונתי***

  • נעשיר את הגוף בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים

  • נקל על הכליות באכילת מזון בסיסי

  • נאזן את הסטרס


איך מעשירים את הגוף בנוגדי חמצון וויטמינים אתם שואלים?

פשוט מתחילים לאכול הרבה פירות וירקות, עלים ירוקים ונבטים - עדיף אורגניים (פחות רעלים מהריסוס).

מגבירים בעיקר צריכה של הירקות הבאים:

  • עלי לפת

  • תרד

  • סלק עלים

  • חסה

  • קישואים

  • כרוב ניצנים

  • ברוקולי

  • קייל - טרי ומאודה

בנוסף משלבים גם פיסטוקים לא קלויים שעשירים בנוגדי חמצון שחיוניים לתהליך.


מה התנאים שיעודדו איפוס תזונתי מוצלח?

  • גם במהלך האיפוס התזונתי נקפיד על מגוון של ירקות, עלים ירוקים ונבטים, וניתן דגש על שילוב ירקות מצליבים, שום ובצל

  • נקפיד על 2 אגוזי ברזיל ביום כמקור עשיר לסלניום וכגורם חיוני לניטרול רדיקלים חופשיים

  • נימנע מאשכוליות בפרט ומפירות הדר בכלל

  • נימנע מעישון פסיבי (וכמובן שאקטיבי...)

  • נימנע ממזונות עשירים באומגה 6 - שמני זרעים, טחינה

  • נמנע ממזונות אלרגניים: גלוטן, סויה, שומשום, אגוזים (למעט כאמור אגוזי ברזיל), בוטנים

  • נהיה בשמחה ובשלווה

מוכנים? המשיכו לפוסט הבא המפרט את השלבים באיפוס תזונתי להתחדשות הגוף